دوشنبه , ۳ مهر ۱۳۹۶
آموزش وردپرس
خانه / هنر در خانه / طرز تهیه کیش مارچوبه + عکس و دستور تهیه

طرز تهیه کیش مارچوبه + عکس و دستور تهیه

ماهنامه سرآشپز – فاطمه غُرُقی: مارچوبه گیاهی گلدار است که بومی بیشتر مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا است. مارچوبه گیاهی علفی چندساله و دوپایه از راسته مارچوبه، تیرهٔ مارچوبگان و سردهٔ مارچوبه است. گل‌های بسیار کوچک آن در روی پایه‌های نر و ماده قرار دارند.
مواد مورد نیاز:
  • آرد (الک شده): ۸ ق س (۲۰۰ گرم)
  • کره (خردشده): ۱۱۵ گرم
  • نمک: یک دوم ق چ
  • آب سرد: ۴ ق س
  • کره: به میزان لازم
  • مارچوبه: ۳ عدد
مواد مورد نیاز درونی:
  • کره: ۵۰ گرم
  • پیاز (نگینی خردشده): ۱ عدد
  • مارچوبه: ۴ عدد
  • خامه (صبحانه): ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • پنیر خامه ای: ۱۰۰ گرم
  • فلفل قرمز و سیاه: به میزان لازم
 کیش مارچوبه
روش پخت:
۱٫    آرد و نمک را داخل کاسه ای ریخته و مخلوط کنید، سپس کره را به آن افزوده و با نوک انگشت مخلوط کنید تا به شکل خرده نان درآید.
۲٫    آب سرد را قاشق قاشق به مواد افزوده و با نوک انگشت ورز دهید تا به شکل خمیر نرم و لطیفی درآید (آن را زیاد ورز ندهید؛ زیرا سفت می شود).
۳٫    خمیر آماده شده را درون قالب پای به قطر ۲۳ سانتی متری  (از قبل با مقداری کره چرب شده) با دست پهن کرده و کناره های آن را در قالب حالت دهید. سپس روی خمیر کاغذ روغنی پهن کرده و مقداری لوبیا و نخود بریزید. بعد به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار داده تا استراحت کند.
۴٫    قالب را از یخچال خارج کرده و در طبقه وسط فر از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت ۱۵ دقیقه قرار داده تا نیم پز شده و زیر آن طلایی رنگش ود. بعد از فر خارج کرده و کاغذ روغنی و نخود و لوبیا را از روی آن برداشته و مجدد به مدت ۵ دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا بپزد.
۵٫    برای تهیه مواد درونی؛ مقداری کره را داخل تابه ای گرم کرده و پیاز را درون آن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود. بعد ۴ عدد مارچوبه را خرد کرده و به پیاز بیفزایید. بعد از کمی تفت دادن از روی حرارت برداشته و بگذارید تا سرد شود. سپس خامه، تخم مرغ، پنیر خامه ای (یا پنیر فتا)، بقیه کره، نمک و فلفل را به آن افزوده و هم بزنید.
۶٫    مواد درونی را درون قالب پای روی خمیر پهن کرده و مجدد به مدت ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید.
۷٫    ۳ عدد مارچوبه را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و روی مواد بچینید. مجدد به مدت ۱۰ دقیقه دیگر درون فر بگذارید تا پخت پای کامل شود.

•    مارچوبه را با کمی آب و حرارت کم در ظرف استیل پخته و تقریبا نیمه خام آن را بردارید. آب آن را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده کنید؛ زیرا دارای ویتامین و املاح  است. در هنگام خرید مارچوبه دقت کنید تازه باشد.

درباره ی admin

همچنین ببینید

تزئینی های زیبا با خمیرچینی

مجسمه با خمیرچینی (جدید و جالب ۲۰۱۶)

مجسمه با خمیرچینی         مجسمه خمیری زیبا مجسمه خمیری زیبا مجسمه خمیری …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *