سه شنبه , ۵ اردیبهشت ۱۳۹۶
آموزش وردپرس
خانه / آشپزی / طرز تهیه و خواص جوشانده خاکشیر

طرز تهیه و خواص جوشانده خاکشیر

خاکشیر:

خاکشیر گیاهی است علفی یک ساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می‌رسد، قسمت پایین گیاه کرک‌دار و بالای آن بدون کرک است. تخم این گیاه که همان خاکشیر است، ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد: قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری قرمز تیره. اما این دو در حقیقت یک نوع خاکشیر هستند و از یک گیاه به وجود می‌آیند و تغییر رنگشان به خاطر کهنگی یا تازگی‌شان است. سال‌هاست مردم برای گرمازدگی و خنک شدن طبعشان از خاکشیر استفاده می‌کنند. خاکشیر به طور کلی فاقد اثر شیمیایی است و خوردنش بدون تغییر دفع می‌شود.

طبع خاکشیر:

خاکشیر از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.
مصرف خاکشیر صبح ناشتا در آب جوش یا آب سرد، بدون شکر یا با شکر، قبل از غذا یا بعد آن، با فاصله‌ای از غذا یا بدون فاصله و یا حتی شب و روز و همچنین چگونگی استفاده از آن دارای اثرات متفاوتی است. کوبیده شده آن دارای خاصیت ضد اسهالی و در صورت بو دادن برای بیمار اسهالی موثر است. خاکشیر با شربت سکنجبین صفرا زدا و با آب جوش (جوشانده خاکشیر) حالت ضد بلغمی و با ترنجبین ضد سودایی است.
طرز تهیه جوشانده خاکشیر، خواص جوشانده خاکشیر، خواص خاکشیر، خاکشی چیست

خواص دارویی خاکشیر:

  • زخم‌ها و جراحات را التیام می‌بخشد.
  • در رفع اسهال روده و خونی و از بین بردن ترشحات زنانه و آب آوردن نسوج می‌توان استفاده کرد.
  • ملین و خنک کننده با آب سرد است.
  • از خواص خاکشیر درمان ضعف قوای جنسی است، بذر آن بر میزان شهوت و میل جنسی می‌افزاید و اشتها را باز می‌کند.
  • تنظیم کننده دستگاه گوارشی بوده و ابتلاء معده را به بیماری‌ها مرتفع می‌سازد.
  • خاکشیر یکی از بهترین داروها برای رفع بواسیر و واریس است.
  • از خواص خاکشیر چربی‌زدایی کبد است.
  • خاکشیر یخ‌مال ضد اسهال و خاکشیر در آب جوش یک داروی ضد یبوست است.
  • خوردن آن سبب نیکویی رنگ و رخسار می‌گردد. در این صورت خاکشیر را با دو برابر وزن آن با شکر مخلوط کنید و تا ده روز بخورید.
  • گرفتگی ادرار را برطرف می‌سازد و فربه کننده است.
  • دل مالش و دل ضعفه را از بین می‌برد.
  • برای رفع بیماری‌های نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلی مفید است.
  • اگر با شیر تازه خورده شود، بدن را چاق می‌کند.
  • از خواص خاکشیر کنترل فشار خون است، به این منظور خاکشیر را بکوبید، شب موقع خوابیدن، کف پا تا مچ را با آن ضماد نمایید، در تسکین و بهبود فشار خون اثر دارد.
  • روی ورم‌های سخت و سرطانی، پستان، چشم، نقرس و ورم گوش، ضماد نمایید.
  • خاکشیر یکی از بهترین‌های داروهای ضد آلرژی می‌باشد.
  • در فصل گرما با کاهش دمای بدن به پیشگیری ازگرمازدگی کمک می‌کند.
گفتیم که زمان مصرف خاکشیر و همچنین ترکیبات جانبی آن اثرات متفاوتی در بدن خواهد داشت. در ادامه قصد داریم بیشتر درباره طرز تهیه جوشانده خاکشیر و همچنین خواص جوشانده خاکشیر توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه جوشانده خاکشیر:

برای تهیه جوشانده خاکشیر باید ابتدا دانه‌های خاکشیر را ۱۵ دقیقه درون آب خیس کنید سپس آب اضافی آن را خالی کنید، و چندین مرتبه شستشو را ادمه دهید.
سپس خاکشیر را به مدت ۱۰ دقیقه با آب بجوشانید و پس از سرد شدن میل نمایید.

خواص جوشانده خاکشیر:

  • مخلوط یک قاشق غذاخوری خاکشیر، نصف لیوان آب جوش و دو حبه قند یا معادل آن شکر تقریبا برای تمام مزاج‌ها مناسب است، به خصوص برای افرادی که شکم‌شان سخت کار می‌کند و یبوست دارند.
  • نشانه غالب شدن مزاج سرد، خشکی دهان، کم میلی به آب، بد طعمی طعام، بی ‏اشتهایی، نفخ شکم، بروز برخی دردها در معده، ضعف و لاغری که روز به روز زیاد شود، است. استفاده از خاکشیر همراه با آب جوش برای برطرف شدن این مشکل مفید خواهد بود.
  • برخی از افراد هستند که در طول روز دچار دل ضعفه می‌شوند. این دل‌ضعفه ممکن است در طول روزهای گرم تابستان یا در ایام ماه رمضان به سراغ افراد مختلف بیاید. برای پیشگیری از بروز این دل‌ضعفه کافی است، جوشانده خاکشیر و آب عسل را با هم ترکیب کرده و میل کنید. برای تهیه آب عسل باید یک لیتر آب و یک کیلو عسل را با هم بجوشانید.
  • در طب عوام و سنتی از جوشانده خاکشیر برای درمان اسهال، ادرارآور، تب بر، رفع التهاب کلیه، دفع کرم و درمان آب آوردن انساج  استفاده میشده است.
  •  برای دفع سنگ کلیه، باید جوشانده خاکشیر همراه با خارشتر و ترنجبین صبح ناشتا مصرف شود.

گردآوری: مجله اینترنتی bmfa

درباره ی admin

همچنین ببینید

دستور پخت ماهی آزاد پخته شده با کنگر فرنگی

      از جمله ماهی های بسیار خوشمزه و لذیذ که بو ندارد و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *