یکشنبه , ۲۶ آذر ۱۳۹۶
آموزش وردپرس
خانه / آشپزی / طرز تهیه نان ترتیلای مکزیکی به سه روش (با آرد ذرت، گندم و شیر)

طرز تهیه نان ترتیلای مکزیکی به سه روش (با آرد ذرت، گندم و شیر)

ترتیلا Tortilla یک کلمه اسپانیولی به معنی “کیک کوچک” است. “ال” در این کلمه تلفظ نمی‌شود. پس ترتیلا نیست و “ترتیا” خوانده می‌شود. در اسپانیا، آمریکای جنوبی، کوبا و پرتریکو “ترتیا” نوعی املت محسوب می‌شود. ولی در آمریکا و انگلیس ترتیا رو به عنوان یک نوع نون نازک میشناسند. این نون با آرد گندم و یا ذرت درست شده که با نام‌های “فلاور ترتیا” و “کرن ترتیا” شناخته می‌شود. به دلیل نرم تر بودن و بهتر جویده شدن ترتیایی که با آرد گندم درست شده، عموم مردم طعم آن را بیشتر می‌پسندند ولی ترتیای ذرت هم پرطرفدار است. به دلیل داشتن طعم متفاوت و کالری کمتر. هر دو نوع ترتیا معمولا به یک شکل تهیه می‌شوند .در بعضی دستورها برای تهیه ترتیا از آب و در بعضی دستورها از شیر استفاده می‌شود.

طرز تهیه نان ترتیلای مکزیکی

مواد لازم جهت تهیه نان ترتیلای مکزیکی کلاسیک با آرد ذرت

آرد ذرت

۱ و ۴/۳ پیمانه

آب

۱ و ۳/۱ پیمانه

طرز تهیه نان ترتیلا مکزیکی کلاسیک با آرد ذرت

این دستور ترتیلای کلاسیک است، گاهی به خمیر نمک و روغن هم اضافه می‌کنند که به طبع خمیر نرم‌تر می‌شود.

۱٫ در یک کاسه متوسط آرد ذرت را با آب داغ مخلوط می‌کنیم تا کاملاً با هم ترکیب شوند. سپس خمیر را منتقل می‌کنیم به یک سطح صاف و تمیز. خمیر را ورز می‌دهیم تا زمانی که صاف و یکنواخت شود به طوری که اگر به آن فرمی می‌دهیم، آن را حفظ کند.

۲٫ اگر خمیر حالت چسبندگی زیادی داشت کمی آرد به آن اضافه می‌کنیم و اگر خمیر خشک بود، نم‌نم کمی آب به آن اضافه می‌کنیم.

۳٫ خمیر را با یک پوشش پلاستیکی خوب می‌پوشانیم و برای مدت ۳۰ دقیقه خمیر را کنار می‌گذاریم تا خمیر ور آید. گریل یا تابه چدنی را در با دمای متوسط رو به زیاد، گرم و آماده می کنیم.

۴٫ پوشش پلاستیکی خمیر را بر می‌داریم و خمیر را به ۱۵ گلوله هم اندازه تقسیم می‌کنیم. خمیر ها را بین دو دست فشار داده و به وسیله وردنه، گلوله‌‌ها را پهن و صاف می‌کنیم تا به ضخامت ۴ میلیمتر برسد و هر یک را در پوشش پلاستیکیی قرار می‌دهیم که زیر و روی خمیر را بپوشاند.

۵٫ خمیر آماده شده را در تابه چدنی داغ قرار می‌دهیم و حدود ۳۰ ثانیه اجازه می‌دهیم خمیر پخته شود رنگی نزدیک به قهوه‌ای بگیرد سپس نان‌ را بر می‌گردانیم تا طرف دیگر نان هم ۳۰ثانیه بپزد. سپس نان را داخل یک بشقاب می گذاریم و اینکار را با تمام خمیر‌ها انجام می‌دهیم.

۶٫ اگر نان‌ها را زود از روی اجاق برنداریم و رنگ آن تیره شود، بلافاصله خشک شده و قابل استفاده برای ساندویچ و تاکو نمی‌باشد.

۷٫ نان‌ها را داخل یک حوله یا پارچه نخی تمیز قرار می‌دهیم تا تازه و گرم بماند و تا زمان سرو نرم بودن خود را حفظ کند.


طرز تهیه نان ترتیلای مکزیکی

مواد لازم جهت تهیه نان ترتیلا با آرد گندم

آرد

۳ لیوان

آب گرم

۱ لیوان

بکینگ پودر

نصف قاشق چایخوری

نمک

۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه نان ترتیلا با آرد گندم

۱٫ آرد ، نمک و بکینگ پودر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ، میان آرد را گود کنید و روغن را داخل گودی بریزید و از اطراف کم کم مواد را مخلوط کنید تا بافتی مانند خرده نان پیدا کند سپس آب گرم را کم کم اضافه و مخلوط کنید ( پیشنهاد میشود از آرد نانوایی استفاده کنید ).

۲٫ مواد را مخلوط کنید و ورز دهید تا زمانی که دیگر خمیر به دست نچسبد ( اینخمیرلطیف نیست و در صورت لزوم میتوانید مقدار بیشتری ارد اضافه کنید ) ؛ خمیر را داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید و روی ظرف را با نایلون بپوشانید و ۱ ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر بیشتر شود.

۳٫ پس از اینکه خمیر استراحت کرد و حجمش افزایش یافت خمیر را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید ، روی سطح کار کمیآردبپاشید و خمیرها را با کمک وردنه به قطر ۱۰ سانتیمتر پهن کنید.

۴٫ ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید ، پس از اینکه داغ شد خمیر را داخل ماهیتابه بگذارید ، کمی صبر کنید تا خمیر شروع به حباب زدن کند سپس برگردانید تا ظرف دیگر نان نیز بپزد ، تمامنانها را به همین صورت آماده کنید سپس داخل پارچه ای قرار دهید تا نان ها نرم باقی بمانند.

نکته: این نان در دستور اصلی مکزیکی با آرد ذرت مخصوص مکزیک تهیه میشود و بدلیل عدم دسترسی به این نوع آرد در کشورهای دیگر آرد گندم جایگزین آرد ذرت شده است ( آرد ذرت معمولی مناسب تهیه این نان نیست . )

طرز تهیه نان ترتیلای مکزیکی

مواد لازم جهت تهیه نان ترتیلا با شیر

روغن مایع

۲ ق غ

نمک

۱ قاشق چایخوری

بکینگ پودر

۱ و ۲/۱ قاشق چایخوری

آرد

۲ پیمانه

شیر گرم

۴/۳ پیمانه

طرز تهیه نان ترتیلا با شیر

آرد و بیکینگ پودر رو توی یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. منظور از آرد ، آرد سفیده نه آرد گندم. بعد شیر رو گرم کنید. ۳۰ ثانیه توی مایکروفر کافیه. باید گرم باشه نه داغ. بعد نمک و روغن رو بهش اضافه کنید. و هم بزنید تا حل شه. کم کم مخلوط شیر رو به آرد اضافه کرده و هم بزنید. باید خمیر چسبنده ای بدست بیاد.

سطح کار رو آرد بپاشید و خمیر رو ورز بدید. به مدت ۲ دقیقه ورز بدید. اینکار باعث میشه که چسبندگی خمیر از بین بره

خمیرتون بعد از ورز دادن به همچین کیفیتی میرسه. حالا توی کاسه قرار داده و روش رو با پارچه نمدار میپوشونیم و اجازه میدیم ۱۵ دقیقه استراحت کنه. این خمیر پف نخواهد کرد. ولی نیازه که استراحت کنه

خمیر رو به هشت قسمت مساوی تقسیم کرده و به شکل توپ در بیارید و توپ ها رو با فاصله توی ظرف قرار بدید ( که بعد به هم نچسبه) و باز روش رو بپوشونید و ۲۰ دقیقه بذارید استراحت کنه

سطح کار رو آرد بپاشید و توپ های خمیر رو دونه دونه پهن کنید. اول توپ رو با دست به شکل دیسک درآرید و بعد با وردنه از وسط به بیرون پهنش کنید. مرتب خمیر رو بلند کنید و بچرخونید و پهن کنید تا دقیقا دایره ای شکل پهن بشه. البته میتونید بعد با یه دایره بزرگ قالب بزنید. ولی اگه به این روش عمل کنید میتونید تقریبا نون های دایره ای شکل بدست بیارید. هر نون باید به اندازه تقریبا یک میل نازک بشه.

نکته:

  • از پاشیدن آرد به مقدار زیاد روی سطح خودداری کنید. وردنه رو توی آرد فرو کنید و بعد بتکونیدش که آرد اضافیش گرفته بشه. اینطوری دیگه خمیر به وردنه نمیچسبه. و اگه آرد زیاد هم روی سطح بپاشید به زیر نان ترتیا میچسبه و بعد بدمزه میشه
  • یک ماهیتابه تفلن ضخیم و یا چدن رو روی حرارت بذارید تا خوب داغ شه. نون ها رو دونه دونه درست کنید و یک باره همه رو پهن نکنید. هر کدوم که آماده شد روی ماهیتابه قرار بدید تا بپزه. نیازی به چرب کردن نیست.
  • برای اینکه نان ترتیا سریع پف میکنه و روش حبابهای گنده ایجاد میشه و بد شکل میشه، با یک دستمال یا دستمال کاغذی آشپزخونه مرتب حباب ها رو فشار بدید که بترکه
  • بعد از ۳۰ ثانیه ترتیا رو برگردونید و سمت دیگه رو هم ۳۰ ثانیه برشته کنید.
  • نان ترتیا ها رو دونه دونه توی سبد قرار بدید و بینشون دستمال آشپزخونه بذارید و اگه تصمیم ندارید سریع مصرفش کنید، بعد لای فویل بپیچید و توی یخچال قرار بدید و یا توی فریزر تا هفته ها فریز کنید. و البته بعد برای استفاده، از فریزر که بیرون میارید باید بذارید به دمای اتاق برسه و بعد لای فویل پیچیده و توی فر گرم کنید. توی مایکروفر ممکنه زیادی خشک بشه.
گروه آشپزی bmfa

درباره ی admin

همچنین ببینید

106991_462.gif

اشترودل چیست و نحوه تهیه آن چگونه است؟

اشترودل یک نوع غذا و دسر است که در طعم های شور و شیرین تهیه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *