جمعه , ۲۸ مهر ۱۳۹۶
آموزش وردپرس
خانه / زنان , بارداری و زایمان / خواص و فواید خرما در بارداری

خواص و فواید خرما در بارداری

مزایای شگفت آور خرما در دوران بارداری

 

با bmfa همراه باشید تا با فواید خرما در بارداری آشنا شوید.

 

—————————————————————————————–

 

خواص خرما در بارداری

فواید خوردن خرما در دوران بارداری

زمان هوس های مختلف مواد غذایی است، اما به عنوان یک مادر باردار، می خواهید مطمئن شوید که آنچه که به عنوان تغذیه دوران بارداری می خورید برای سلامتی جنین و خودتان خطرناک نیست، هنگامی که شما باردار هستید، تقریبا همه شروع به مشاوره درمورد آنچه که شما باید بخورید، می کنند. مصرف خرما در دوران بارداری ، یکی از مواد غذایی است که سردرگمی های بسیاری درمورد مصرف یا عدم مصرف آن وجود دارد.

اظهار نظرها در مورد مصرف خرما در دوران بارداری به دو دسته تقسیم می شوند، برخی عقیده دارند که خرما تغذیه کاملی است و باید در دوران بارداری مصرف شود، در حالی که برخی دیگر توصیه می کنند که مصرف خرما در دوران بارداری را قطع کنید. بهترین راه برای حذف همه شک و تردیدها و احساس امنیت در مورد تغذیه دوران بارداری، مشورت با پزشک خود است. همچنین، مهم است که از ضررها و منفعت های خوردن خرما در دوران بارداری آگاه باشید، زیرا این کار به شما در انتخاب آگاهانه کمک خواهد کرد.

در این مطلب، یک راهنمای آسان گرد آوری شده تا بر اساس آن، به راحتی تصمیم بگیرید که آیا مصرف خرما در دوران بارداری خوب است یا نه.

 

—————————————————————————————–

نیاز مادر در دوره بارداری به خرما

 

در این دوره هر چه غذای مادر کامل تر و مقوی تر باشد در سلامت کودک و رشد بهتر آن موثر تر است.
مادران در این دوره به ویتامین ها، پروتئین ها، املاح و انرژی نیاز مبرم پیدا می کنند که برای پاسخ دادن به این نیاز می توانند غذاها و مکمل هایی را بخورند تا بتوانند در حفظ سلامتی خود و کودکشان قدمی مثبت بردارند.

 

—————————————————————————————–

خواص خرما

 

  • ویتامین ها

در بین ویتامین ها نیاز مادران به ویتامین فولیک برای رشد مغزی کودک تا دو ماه اول افزایش می یابدو باید تا پایان ماه دوم این ماده را مصرف نمایند و همچنین مصرف ویتامین B مخصوصا ویتامین B6 زیاد می شود.

 

  • پروتئین ها

مادران باید بیشتر از ۱۰ الی ۶۰ گرم پروتئین دوره قبل از بارداری مصرف نمایند.

 

  • املاح

کلسیم و آهن دو ماده معدنی می باشد که مادران برای حفظ سلامتی خود و کودکشان باید مصرف نمایند وگرنه دچار پوکی استخوان و کوتاه قد شدن فرزندشان می شود.

 

  • انرژی

مادران در سه ماه اول همانند قبل به انرژی نیاز دارند ولی با ورود به سه ماه دوم و سوم نیاز آنها افزابش یافته و روزانه نیازمند ۳۰۰ کالری انرژی هستند.

 

—————————————————————————————–

اهمیت خوردن خرما در دوران بارداری در آیات و روایات

 

خدواند برای قوت یافتن حضرت مریم(ع) دستور دادند که درخت تخل را تکان دهند تا بتوانند از میوه آن بخورند و قوت یابند و چشمشان به جمال حضرت عیسی(ع) روشن شود.

سخنی از پیامبر در تفسیر برهان آمده است که:

نخستین چیزی که زن زائو باید تناول کند رطب می باشد و در ادامه ایشان فرمودند که اگر رطب موجود نباشد هفت عدد خرمای مدینه و اگر آن نیز موجود نبود هفت عدد خرمای دیگر شهر ها بخورد که خداوند فرموده است که به عزت،جلال، عظمت و رفعت خود قسم، زن بارداری که در روز تولد فرزندش رطب بخورد، پسر و با دخترش را حلیم و یا حلیمه خواهد یافت.

همچنین ایشان فرموده اند که :

زنان باردار در ماه های آخر خرما بخورند تا فرزندانشان خوش اخلاق و بردبار شوند.
امام علی (ع) خرما را به عنوان بهترین غذا و دارو برای زن باردار نام برده است.

 

—————————————————————————————–

مهم ترین مزایای خوردن خرما در دوران بارداری

۱٫ قند خوب خرما مناسب بارداری

در دوران بارداری بدن شما نیاز به مقدار زیادی انرژی دارد، قند طبیعی موجود در خرما سریع ترین تامین کننده این انرژی است.

۲٫ پروتئین خرما ، برای کشیدگی بدن در بارداری

پروتئین شامل اسیدآمینه است، که بلوک های ساختمان بدن را تشکیل می دهد.
• بدن مادر باید در دوران بارداری کشیده شود تا جا برای رشد جنین باز شود، بنابراین برای حمایت از این رشد، بدن شما به مقدار کافی از پروتئین نیاز دارد، بنابر این گفته خرما را حتما در سبد تغذیه دوران بارداری خود جای دهید.

۳٫ فیبر خرما ، جلوگیری از یبوست بارداری

فیبر برای سالم نگه داشتن دستگاه گوارش ضروری است و برای جلوگیری از یبوست مرتبط با حاملگی کمک می کند، مصرف خرما در دوران بارداری می تواند از این عارضه پیشگیری کند.
• فیبر سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و شما را از عفونت ها محافظت می کند.
• همواره احتمال ابتلا به فشار خون مرتبط با حاملگی و دیابت در دوران بارداری وجود دارد و فیبر به پیشگیری از این بیماری ها کمک می کند.
• خرما به حفظ وزن سالم در دوران بارداری کمک می کند، پس اگر به تناسب اندام خود حتی در هنگام بارداری اهمیت میدهید ، خرما را حتما در لیست خوراکی های دوران بارداری خود قرار دهید.
• شما در دوران بارداری اغلب احساس گرسنگی خواهید کرد و فیبر موجود در خرما احساس سیری برای مدت طولانی را فراهم می کند.

۴٫ فولات خرما ، خون ساز در دوران بارداری

فولات یا اسید فولیک به تشکیل سلول های جدید و جلوگیری از نوعی کم خونی کمک می کند.
• فولات در پیشگیری از نقائص خطرناک هنگام تولد مثل آسیب های مغزی و نخاعی نوزاد مانند اسپینا بیفیدا و آنانسفالی کمک می کند.

۵٫ ویتامین K خرما و استخوان های قوی

ویتامین K نقش کلیدی در لخته شدن خون و تشکیل استخوان های قوی دارد.
• اکثر نوزادان معمولا با سطوح پایینی از ویتامین K به دنیا می آیند، در نتیجه نیاز است در دوران بارداری مراقبت های لازم برای جلوگیری از این نوع کمبودها طورت گیرد.
• کمبود ویتامین K در نوزادان می تواند لخته شدن خون را تحت تاثیر قرار داده و منجر به یک وضعیت خطرناک شود.
• همچنین، مصرف خرما در دوران بارداری به رشد و تراکم استخوان جنین کمک می کند.

۶٫ آهن موجود در خرما ضروری برای دوران بارداری

آهن نقش مهمی در فرآیندهای متابولیک بدن ایفا می کند لذا گنجاندن آن در لیست تغذیه دوران بارداری با تعداد مشخص الزامی است.
• آهن به همراه مولکول گلوبین کمک می کند تا در اکسیژن لازم به همه سلول های بدن برسد.
• مصرف آهن بخصوص در دوران بارداری مهم است، زیرا آهن بخشی جدایی ناپذیر از میوگلوبین، کلاژن و آنزیم است.
• مصرف آهن موجود در خرما در دوران بارداری مانع از کم خونی جنین و باعث قوی تر شدن سیستم ایمنی بدن آن ها می شود.

۷٫ پتاسیم موجود در خرما

پتاسیم یکی از الکترولیت های مهم در بدن است.
• مصرف پتاسیم به حفظ فشار خون کمک می کند.
• مصرف پتاسیم همچنین در حفظ تعادل آب در دوران بارداری نقش موثری دارد، لذا حتما در تغذیه دوران بارداری خود خرما را مصرف کنید.
• مصرف پتاسیم برای حفظ سلامت قلب، دستگاه گوارش و عملکرد مطلوب عضلات ضروری است.
• در دوران بارداری، مصرف مقدار کافی از پتاسیم به عملکرد اعصاب و عضلات کمک می کند.
• کمبود پتاسیم باعث مشکلات کلیوی شده و همچنین می تواند منجر به مرگ شود.

۸٫ منیزیم خرما و پیشگیری از فشار خون بارداری

منیزیم به حرکت فعال یون های کلسیم و پتاسیم در سراسر غشاء سلولی، انقباض عضلانی و ریتم طبیعی قلب کمک می کند.
• منیزیم به شکل گیری دندان ها و استخوان و همچنین حفظ سطح قند خون کمک می کند.
• تحقیقات نشان می دهد که مصرف ناکافی منیزیم در دوران بارداری می تواند منجر به افزایش فشار خون، اختلالات کبد و کلیه و بینایی شود.
یک مطالعه در مجله زنان و مامایی در سال ۲۰۱۱ نشان می دهد که خرما می تواند موجب انبساط دهانه رحم شده و به زایمان طبیعی کمک کند. اگر آماده یک زایمان طبیعی هستید، درمورد مصرف خرما با پزشک خود مشورت کنید، اما همیشه ضروری است به یاد داشته باشید که هر چیزی را باید در حد اعتدال مصرف کنید. روزانه فقط باید به تعداد انگشت شماری خرما در دوران بارداری مصرف کنید، نه بیشتر.
از دکتر خود بخواهید ترکیب این ماده غذایی خوشمزه و سالم را در تغذیه دوران بارداری شما قرار دهد.

 

 —————————————————————————————–

 گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی bmfa

مرجان امینی

 

 

 

+ 1
مخالفم – 0

درباره ی admin

همچنین ببینید

آیا دوقلوزایی ربطی به سن دارد؟

باید بدانید دوقلوزایی ربطی به سن ندارد   بالا رفتن سن ازدواج باعث شده است …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *