یکشنبه , ۲۶ آذر ۱۳۹۶
آموزش وردپرس
خانه / آشپزی / خواص لبو پخته در درمان بیماریها

خواص لبو پخته در درمان بیماریها

در این مقاله از bmfa میخواهیم شما را با خواص لبو پخته آشنا کنیم. به ریشه چغندر قرمز زمانی که پخته میشود لبو می گویند که از آن در فصل سرما بیشتر به عنوان درمان خانگی سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده میشود، اما باید بدانید استفاده از لبو پخته تنها یکی از خواص این ماده غذایی مفید است و لبو از خواص بسیاری در درمان بیماری ها برخوردار است. جالب است بدانید رنگ ارغوانی لبو به دلیل وجود ماده ای ارزشمند به نامبتاسیانین در این گیاه است. بتاسیانین سرشار از مواد آنتی اکسیدان است و از این رو دارای خاصیت ضد سرطانی است. همچنین مصرف لبو پخته به منظور کاهش کلسترول خون مفید است. برای آشنایی با خواص لبو پخته در درمان بیماری ها با ما همراه شوید.

 لبو پخته

خواص لبو پخته (طبیعت و خواص درمانی)

طبع لبو بر اساس طب سنتی گرم و تر است. برخی از مهمترین خواص درمانی لبو به شرح زیر میباشد:

  • لبو سرشار از اسید فولیک و آهن میباشد، از این رو مصرف آن به پیشگیری و درمان کم خونی کمک شایانی میکند.
  • لبو سرشار از مواد آنتی اکسیدان مفید میباشد و مصرف آن برای پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان کولون (سرطان روده بزرگ) مفید است.
  • مصرف لبو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و برای درمان سرماخوردگی مفید است. همچنین تسکین درد مفاصل و نقرس از دیگر خواص لبو پخته است.
  • آب لبو پخته برای رفع التهاب مثانه و بیماری های پوست مفید است و فشار خون را تنظیم می کند.
  • مصرف لبو پخته، نقش به سزایی در کاهش سطح کلسترول خون دارد و بنابراین مصرف آن، فرد را در برابر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی محافظت می کند.
  • لبو دارای املاح معدنی زیادی همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و گوگرد بوده و یکی از منابع پیشگیری کننده از پوکی استخوان است.
  • آب لبو پخته درمانی مفید برای ورم روده است.
  • از خواص لبو پخته کمک به درمان یبوست است، لبو خاصیت نرم کننده و ملین دارد.
  • مصرف لبو پخته باعث افزایش اشتها میگرد.
  • به دلیل بالا بودن میزان اسید فولیک موجود در لبو پخته، مصرف آن برای زنان باردار بسیار مفید است و از نقایص مادرزادی جنین پیشگیری میکند.
  • درمان بیماری های پوستی، بواسیر، التهاب لثه و کمک به درمان التهاب مجاری ادرار از دیگر خواص لبو پخته است.
  • متخخصان طب سنتی معتقدند مصرف لبو پخته باعث ایجاد آرامش میشود و برای درمان رعشه و پیشگیری از بیماری جزام مفید است.
  • لبو از مواد غذایی است که مصرف آن به دفع سموم و مواد زاید بدن کمک شایانی میکند. ریز مغذی ها، مواد آنتی اکسیدان و رنگدانه های موجود در لبو خاصیت سم زدایی و ضد التهابی دارند.


ارزش غذایی لبو پخته

لبو یا همان ریشه چغندر سرشار از مواد و املاح معدنی، انواع ویتامین ها مانند روتئین، چربی، ویتامینهای آ، ب۱، ب۲، ب۳ و ویتامین ث، مواد ازته، مواد قندی و املاح معدنی چون فسفر، کلسیم و آهن است. همچنین لبو سرشار از ریزمغذی گیاهی به نام بتالین (یکی از انواع رنگدانه‌های گیاهی قرمز و نارنجی) است که دو نوع از بهترین بتالین‌های موجود در لبو «بتانین» و «ولگازانتین» است.

جدول ارزش غذایی لبو 


مواد و محتویات  مقدار در ۱۰۰ گرم
 فیبر  2.8 گرم
 کربوهیدرات  9.56 گرم
 کلسیم  16 میلی گرم
 پروتئین  1.61 گرم
 آهن  0.8 میلی گرم
 ویتامین ث  4.9 میلی گرم
 سدیم  78 میلی گرم
 پتاسیم  325 میلی گرم
 ویتامین ای  0.04 میلی گرم
 ویتامین کا  0.2 میلی گرم
 روی  0.35 میلی گرم
 منگنز  0.325 میلی گرم
 ویتامین آ ۳۳ واحد
 مس  0/75 میلی گرم
 ویتامین ب۶  109 میکرو گرم
انرژی   43 کیلو کالری

بهترین نحوه مصرف لبو

بهترین طریقه مصرف لبو بخار پز کردن آن به صورت حلقه های نازک در زمان ۱۵ دقیقه است. همچنین شما میتوانید برای پخت لبو آن را مستقیم بر روی آتش حرارت داده و به صورت کبابی مصرف کنید.


مضرات لبو پخته (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. زیاده روی در مصرف لبو پخته برای معده مضر است و باعث دل پیچه میگردد.
  2. از دیگر عوارض جانبی مصرف لبو تغییر رنگ ادرار است که البته جای نگرانی نداشته و بعد از چند روز از بین میرود، لیکن توجه داشته باشید که بعد از مصرف لبو پخته از انجام آزمایشات ادرار خوددری کنید.

گروه سلامت bmfa

درباره ی admin

همچنین ببینید

106991_462.gif

اشترودل چیست و نحوه تهیه آن چگونه است؟

اشترودل یک نوع غذا و دسر است که در طعم های شور و شیرین تهیه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *